Ακούστε Το Σώμα Σας Και Θα Σας Κρατήσει Υγιείς!

Σαν switched-on ραδιοφωνικό δέκτη, το σώμα σας λαμβάνει συνεχώς έναν τεράστιο όγκο δεδομένων και πληροφοριών από τον εξωτερικό κόσμο. Η γη, τα αστέρια, τον ήλιο και όλες τις μορφές ζωής συνεχώς εκπέμπουν ακτινοβολία, η οποία το σώμα σας μητρώων και διαδικασιών για να διασφαλιστεί η ισόρροπη λειτουργία και την αρμονική σχέση με το περιβάλλον. Τα πάντα ακτινοβολεί, συμπεριλαμβανομένων φως, ζέστη, αέρας, γη-τα ηλεκτρικά πεδία, τα μικροκύματα, τα μαγνητικά πεδία, η ραδιενέργεια, κ. λπ. Σε απάντηση σε όλες αυτές τις ορατές και αόρατες επιρροές, το σώμα σας παράγει συγκεκριμένα μηνύματα τα οποία προσπαθούν να σας πω τι να κάνετε σε κάθε δεδομένη στιγμή. Ύπνο, την πείνα, τη δίψα, και οποιεσδήποτε άλλες φυσικές ορμές ή εμφανίσεις στο σώμα σας, δείχνουν ότι το «ραδιόφωνο» είναι ενεργοποιημένο και δεν είναι «σε αρμονία» με τον φυσικό κόσμο. Όλοι μας είμαστε σε συνεχή πρόκληση για να ακούσετε και να ενεργήσετε σχετικά με τα μηνύματα που λαμβάνουμε.

Όταν δεν είμαστε πλέον σε αρμονία με τις εξωτερικές δυνάμεις, όπως οι κύκλοι του ήλιου και της σελήνης, θα αρχίσετε να αισθάνεστε έξω από την ισορροπία, και ίσως αρρωστήσουν. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να πάρετε περισσότερη προσωπική ευθύνη, η οποία απαιτεί δέσμευση για αυτο, αυτο-εκτίμηση και αυτο-αγάπη. Αυτές είναι οι ιδιότητες που μια ασθένεια μπορεί ενδεχομένως να βοηθήσει να ενισχύσει σε μας (ο κύριος σκοπός πίσω από την ασθένεια-διαδικασία). Αντί απλά να ασχολούνται με τα συμπτώματα της νόσου, μπορεί να ωφελήσει σε μεγάλο βαθμό από τον εντοπισμό της προέλευσης(s), διότι μπορεί να μας διδάξει πολλά για τον εαυτό μας.

Είναι πολύ πιο βολικό να κατηγορούμε έναν ιό για το κρύο σας πιάσει από το να αναγνωρίσουμε ότι ακανόνιστες συνήθειες ύπνου ή τρώνε πολύ πρόχειρο φαγητό, και τους λόγους πίσω από αυτή τη συμπεριφορά, μπορεί να έχει κάτι να κάνει με αυτό. Στην πραγματικότητα, ό, τι αρνητικό έχει θετική απέναντι κρυμμένα μέσα της. Δεδομένων των συνθηκών που έχετε δημιουργήσει για τον εαυτό σας, στην πραγματικότητα δεν είναι μια κακή τύχη ή μια μορφή τιμωρίας που σε κάνει να αρρωστήσεις. Όλες οι μορφές της κακής υγείας χρησιμεύσει ως ευκαιρίες για να μάθουν περισσότερα για τον εαυτό σας, το σώμα σας, το παρελθόν σας, και τον τρόπο που θα επιλέξετε να ζήσουν τη ζωή σας τώρα. Η ασθένεια μπορεί να οδηγήσει σας σε μια ήρεμη κατάσταση της συνείδησης, αν αρχίσουμε να το βλέπουμε αυτό ως μια πρόκληση για να προχωρήσουμε με τη ζωή σας, αντί να είναι απλά μια ενόχληση.

Το Σώμα είναι Πολλά Μηνύματα

Απαιτεί ανοιχτό μυαλό και την καρδιά να είναι σε θέση να ακούει και να ακολουθεί τους κανόνες που η φύση έχει καθορίσει για την ομαλή και αβίαστη λειτουργία του οργανισμού. Να επιμένω ότι τα πάντα πρέπει να εξηγηθεί επιστημονικά, πριν να είναι έγκυρη και αξίζει να ληφθούν υπόψη όχι μόνο δεν είναι ανέφικτο, αλλά επίσης δείχνει έλλειψη αυτοπεποίθησης και η κακή αίσθηση της κρίσης. Τα μηνύματα που μπορούμε να λάβουμε από τη φύση είναι άμεση και δεν χρειάζεται καμία πνευματική ερμηνεία. Στην πραγματικότητα, προσπαθώ να καταλάβω τα πάντα για να ξέρω διανοητικά μπορεί πραγματικά να σας κατευθύνουν μακριά από τη δυνατότητα να ακούσετε την εσωτερική σοφία που είναι κατοχυρωμένες από την ίδια τη φύση. Η σοφία του πώς να ζήσουν μια υγιή, ευτυχισμένη ζωή είναι συνυφασμένη με το σώμα, το μυαλό και το πνεύμα του κάθε ανθρώπου.

Για να δώσει ένα ενδιαφέρον παράδειγμα: δεν πρέπει να το καταλάβουν οι ακριβείς μηχανισμοί πίσω από την πείνα σήμα ότι το σώμα σου δίνει όταν χρειάζεται τροφή. Μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να τρώτε και την εμπειρία πώς η πείνα υποχωρεί. Από τη συνήθη αγνοώντας τη φυσική παρόρμηση να φάμε, το στομάχι, το πάγκρεας και το λεπτό έντερο μπορεί να «αναστατώσει» και να αρχίσει την προσαρμογή στο νέο κανόνα ζωής, κρατώντας την παραγωγή των πεπτικών υγρών χαμηλή, έτσι ώστε να μην τα απόβλητα του σώματος πολύτιμους πόρους. Έτσι, όταν ξαφνικά τρως μια ουσιαστική, κανονικό γεύμα, είναι πιθανό να υποφέρουν από δυσπεψία.
Από την άλλη πλευρά, αν το στομάχι σας, σας λέει ότι δεν είστε πεινασμένοι, δηλαδή, που δεν απαιτούν οποιαδήποτε τρόφιμα, για την ώρα, αλλά μπορείτε ακόμα να φάτε από ευγένεια ή την περιέργεια, το πεπτικό σύστημα δεν θα είναι σε θέση να επεξεργαστεί τα τρόφιμα σωστά. Αυτό είναι μια άλλη αιτία της δυσπεψίας.

Αν νιώσετε την φυσική ώθηση να έχουν μια μετακίνηση εντέρων, το σώμα σας στέλνει προς την κατεύθυνση του ένα μπάνιο. Αλλά, παρακάμπτοντας αυτό το σήμα, επειδή έρχεται σε ακατάλληλη στιγμή, το σώμα σας δεν έχει καμία άλλη επιλογή αλλά για να κρατήσει τα απόβλητα. Τελικά, την ανάγκη να αφοδεύουν υποχωρεί και όλο και περισσότερο νερό αποσύρεται από τα κόπρανα μέχρι να είναι πολύ ξηρό και δύσκολο να εξαλειφθεί. Αυτή η κατάσταση είναι γνωστή ως δυσκοιλιότητα. Ή, καταστροφικά βακτήρια αρχίζουν να σπάσει μερικά από τα απόβλητα, που οδηγούν σε τοξικά αέρια και άλλες επιβλαβείς ουσίες. Αυτό μπορεί να προκαλέσει δηλητηρίαση του αίματος και άλλες διαταραχές του πεπτικού συστήματος.

Όταν το σώμα σας αισθάνεται κουρασμένος και νυσταγμένος έχετε τη φυσική παρόρμηση να ξαπλώσω και να κοιμηθώ. Ωστόσο, ένα φλιτζάνι καφέ ή ένα τσιγάρο θα σας παρέχει με αρκετή αδρεναλίνη να σας κρατήσει ξύπνιους. Αν αγνοήσετε το σώμα ύπνο σήματα ως θέμα ρουτίνας, η πέρα-έκκριση της αδρεναλίνης και άλλων ορμονών του στρες μπορεί να καταλήξει σε κάνει υπερδραστήριο και σε θέση να χαλαρώσετε ή να κοιμηθείτε σωστά.

Αγνοώντας το φυσικό μηνύματα από το σώμα βρίσκεται στη βάση των περισσοτέρων ασθενειών σήμερα. Για να προσθέσετε στην ήδη υπάρχουσα σύγχυση σχετικά με θέματα υγείας, τα βιβλία, το ραδιόφωνο, την τηλεόραση και ειδικά περιοδικά βομβαρδίζουν με ένα συντριπτικό ποσό των συμβουλές και πληροφορίες σχετικά με τις τελευταίες δίαιτες αδυνατίσματος, συνήθειες και τρόπο ζωής, τα προγράμματα που υποτίθεται ότι είναι «πολύ καλό για σένα.» Για παράδειγμα, πριν από λίγο καιρό μας είπαν ότι οι πατάτες και τα ζυμαρικά ήταν από τις πιο παχυντικές τροφές, τότε οι διατροφολόγοι τα θεωρούσαν καλό για το αδυνάτισμα, και το αργότερο χαμηλή σε υδατάνθρακες τρέλα τους απορρίπτει ως πρόχειρο φαγητό. Διχασμένη ανάμεσα σε διάφορα υγείας δόγματα, ψάχνουμε για το τέλειο απαντήσεις στα προβλήματά μας. Στο τέλος, όταν το σώμα σας έχει εξαντληθεί, ενώ προσπαθεί να προσαρμοστεί σε μία δίαιτα μετά την άλλη, μπορείτε να αρχίσετε να συνειδητοποιήσουμε ότι οι απαιτήσεις σας είναι εντελώς μοναδικό και υποβάλλονται σε συνεχείς αλλαγές, συχνά από τη μια μέρα στην άλλη.

Αν είστε ένας ευαίσθητος άνθρωπος πρέπει να έχετε παρατηρήσει ότι σε ορισμένες ημέρες του μήνα ή τις ώρες της ημέρας είστε σε θέση να αφομοιώσει τα συγκεκριμένα τρόφιμα στοιχείο πιο εύκολα από ό, τι σε άλλες ημέρες ή ώρες. Το ίδιο φαγητό μπορεί να σας κάνει να αισθανθείτε ζωτικής σημασίας και ενεργητικός για μια μέρα και να σας προκαλέσει μια αναστάτωση στο στομάχι, φούσκωμα ή κράμπες άλλη μέρα. Μπορείτε να διαπιστώσετε ότι το ίδιο πιάτο ζυμαρικών να αφήσετε το στομάχι σας γρήγορα μετά από ένα γεύμα, ενώ δύο εβδομάδες αργότερα το ίδιο πιάτο θα κάθεσαι εκεί σαν βράχος και να σας κάνει να αισθανθείτε συμφόρηση και ακόμη και να προσθέσετε το βάρος στο σώμα σας. Εκτός από την καθημερινή και εποχική κύκλους της αλλαγής, η απάντηση σε αυτήν την μυστηριώδη συμπεριφορά του σώματος βρίσκεται σε συνεχή κίνηση των πλανητών και τις διάφορες θέσεις.

Η Καλή Υγεία Απαιτεί Και Φυσικό Ένστικτο

Το 1984, ο βραβευμένος με Νόμπελ Carlo Rubbia αποδείξει ότι το ανθρώπινο σώμα αποτελείται κυρίως από ενέργεια και πολύ σημασία. Για να είμαστε ακριβείς, για κάθε σωματίδιο της ύλης υπάρχουν 974.600.000 μονάδες ενέργειας (φωτόνια). Με άλλα λόγια, μόνο το ένα δισεκατομμυριοστό του σώματός σας αποτελείται από την ύλη, το υπόλοιπο είναι η δονητική ενέργεια. Όλη η ύλη που αποτελείται από το σώμα σας, η καρέκλα που κάθεσαι και του πλανήτη που ζουν στις συμπεριφέρεται ουσιαστικά σε μια κβαντική μηχανική. Από όλες τις εξωτερικές επιρροές, όπως ηλιακές καταιγίδες, οι κλιματικές αλλαγές και το φεγγάρι είναι το πέρασμα μέσα από ένα συγκεκριμένο ζώδιο αντιπροσωπεύουν διαφορετικές ενεργειακές καταστάσεις, μπορούν αμέσως να πυροδοτήσει αντίστοιχες δραστηριότητες, οι απαντήσεις και οι μεταμορφώσεις του μέσα από το σώμα σας. Ως αποτέλεσμα από τη λήψη αυτά τα εξωτερικά ερεθίσματα, το σώμα σας αρχίζει να στέλνει τα διακριτικά σήματα ή διαισθητικά μηνύματα να σου πω ότι οι απαιτήσεις για τροφή, νερό, ξεκούραση, άσκηση, ζεστασιά, δροσιά, κ. λπ., έχουν αλλάξει. Αυτό, ωστόσο, απαιτεί ευαισθησία και εγρήγορση από μέρους σας. Και οι δύο αυτές ιδιότητες είναι απούσα, αν καταπιέζεις το σώμα σας είναι φυσικά προτρέπει (πείνα, δίψα, την αφόδευση, ούρηση, τον ύπνο, κλπ.), υπερφόρτωση του πεπτικού συστήματος με τα τρόφιμα και τα απόβλητα, ή ακόμα και να κάνει τον εαυτό σας να εξαρτώνται από άλλους ανθρώπους, συμβουλές, ωστόσο, χρήσιμο μπορεί να φανεί.

Οποιοδήποτε καλό σύστημα υγειονομικής περίθαλψης μπορεί να αναγνωριστεί από ένα χαρακτηριστικό: να μάθετε να ακούτε το σώμα σας και πώς να γίνει αυτο-εξαρτώμενη γνωρίζοντας τι είναι χρήσιμο για σας σε κάθε στιγμή. Σε κάθε περίπτωση, αφήστε την εμπειρία να σας καθοδηγήσει και να μάθετε τι λειτουργεί για σας και τι όχι. Μια θεωρία από μόνη της δεν σε κάνει υγιή. Καθώς θα αρχίσετε να ακούτε το σώμα σας είναι λεπτή μηνύματα, θα βρείτε αυτή τη συμπεριφορά, τις δραστηριότητες, τις φυσικές ορμές, και τα συμπτώματα της νόσου είναι μακριά από το να είναι τυχαία ή συμπτωματική.

Υγεία πρόβλημα ξεκινά όταν έχουμε αμφιβολία, το σώμα μας έχει την ικανότητα να κάνει τις σωστές επιλογές, και αυτό είναι ακριβώς ό, τι έχουμε μάθει να το κάνουμε, σχεδόν από την αρχή της ζωής. Πολλά από τα φυσικά μας ένστικτα αποθαρρύνονται ή υποτονική από τους κανόνες, τις πεποιθήσεις, τη χειραγώγηση και τη διαφήμιση. Υπαγορεύουν να μας τρόπο ζωής, τις διατροφικές συνήθειες και τις ώρες που τρώει, κοιμάται, και την εξάλειψη των αποβλήτων.

Αν συνεχίσουμε να αγνοούμε το σώμα είναι βασικά ένστικτα, το μυαλό αρχίζει να ψάξτε για τα υποκατάστατα, η οποία προκαλεί (νόμιμη) πόθους ή εθισμού σε τρόφιμα, ποτά, διεγερτικά, το φύλο, κ. λπ. Δίνοντας λίγη παραπάνω προσοχή στο σώμα σας, σύντομα θα σας πω τη διαφορά μεταξύ balanced και unbalanced μήνυμα. Αν, για παράδειγμα, το στομάχι σας είναι γεμάτο ακόμη και θέλετε να φάτε κάτι, θα βρείτε ότι δεν είναι το στομάχι σου που θέλει περισσότερο φαγητό. Μέσα από το μήνυμα της τον πόθο τροφίμων, το σώμα προσπαθεί να σας πει ότι δεν είναι πλέον σε θέση να χωνέψει και να αφομοιώσει τα τρόφιμα σωστά και είναι, κατά συνέπεια, να υποφέρουν από υποσιτισμό. Αυτή η κυτταρική πείνα οδηγεί σε λιγούρες. Αν το στομάχι σου είναι άδειο και θα αισθάνεστε πεινασμένοι, να ζητήσει από το στομάχι σου τι πραγματικά θέλει να φάει. Το σώμα διατροφικές και συναισθηματικές απαιτήσεις μετάβαση από μέρα σε μέρα σε άμεση ανταπόκριση με τις αλλαγές που συμβαίνουν στο κοντινό και μακρινό περιβάλλον. Ένα σύνολο διατροφικών σχέδιο θα μπορούσε, συνεπώς, να συγχέουμε το σώμα ειδικές ανάγκες, και να στρεβλώσουν τα μηνύματα που προσπαθούν να σας μεταφέρω.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *